HUIDVERBETERING

Huidverbetering en huidverzorging worden vaak in één adem genoemd.
Toch zijn ze zeer verschillend. Bij huidverzorging wordt je huid geconditioneerd met verzorgende maskers en/of ontspannende massages waardoor ze meer glad en soepel wordt gehouden.
Wil je echt je huid verbeteren en/of verjongen, dan spreekt men over huidverbetering. Pigmentvlekken, rimpels, couperose, acne, grove poriën, … worden namelijk met huidverzorging alleen niet opgelost.
De gespecialiseerde behandelingen zijn hierbij meer gericht op het herstellen en het verbeteren van de huid. De producten hebben een hoge concentratie aan actieve werkstoffen, waardoor de huid op een natuurlijke manier positief wordt beïnvloed.

PRIJZEN:

– BioLed 20 min. incl. Clephar Fresh-up – € 55
– Hydrapeel + BioLed – € 90

Supplement microneedling + € 25
Supplement fruitzuur Peeling + € 20

– Multitechniek behandeling – € 130 incl. extra masker

Supplement Hydrapeel of BioLed teenagers + € 15
Supplement Hydrapeel of BioLed + € 25

Lichaam:

– Hals en decolletté behandeling met ampulle en vliesmasker – € 25
– Rugbehandeling (reiniging, masker, massage BioLed – € 60
– Rugbehandeling AcnePeel + BioLed – € 75

Massage:

Losse keuzes:
(u kan deze zowel los als bij een andere behandeling boeken, combineren bij andere behandelingen = -10% korting)

Hoofd, nek & schouders – € 30 / Duur: +-30 min.
Rug – € 30 / Duur: +-30 min.
Benen volledig & voetjes – € 40 / Duur: +-40min.
Onderbenen & voetjes – € 30 / Duur: +-30min.
Armen volledig & handen – € 30 / Duur: +-30 min.
Onderarmen & handen – € 30 / Duur: +-30 min.
Oorkaarsmassage – € 45 / Duur: +-45 min.
Volledige lichaamsmassage – € 60 / Duur: +-60 min.

Met de gecombineerde peelings 2.0 van Celestetic kunnen we de verzorging aanpassen aan de behoeften van jouw huid en elk huidprobleem aanpakken. Deze formules zijn klaar voor gebruik. Dankzij de brede waaier aan peelings kunnen bijna alle huidproblemen behandeld worden en kan zelfs de ‘zoning-’ of de ‘mapping’-techniek toegepast worden waarmee we een verzorging op maat kunnen aanbieden en verschillende soorten peelings op meerdere zones van het gelaat kan uitvoeren.

Het effect van een peeling kan worden geoptimaliseerd via andere technieken zoals microneedling. Deze techniek kan na de peeling worden toegepast en gecombineerd worden met oplossingen met een hoge dosis actieve bestanddelen. Microneedling gaat er voor zorgen dat de actieve bestanddelen zeer diep, tot 95 % in de opperhuid kunnen doordringen.
Dankzij de Multi Technic behandeling van Celestetic kunnen we verschillende zeer doeltreffende technieken voor het gelaat combineren, aangepast aan de noden van jouw huid.

De peelings worden rechtstreeks op de huid aangebracht. We kunnen meerdere oplossingen op verschillende zones toepassen om meerdere problemen in één sessie te behandelen. De peelings hebben een bepaalde inwerktijd van enkele minuten en worden nadien geneutraliseerd, nadien brengen we een crème of masker aan om de huid te kalmeren. Het is normaal dat de je het gevoel zal hebben dat de huid prikt en dat de huid rood kleurt.
We kunnen de behandeling ook eindigen met fototherapie om de verkregen resultaten te optimaliseren en de huid te kalmeren.

Professionele microneedling is een natuurlijke regeneratiemethode van de huid door biofysische en chemische stimulatie. Met behulp van een pen uitgerust met meerdere micronaalden, maken we een reeks microperforaties in de opperhuid, die een gunstig effect hebben op heel wat huidproblemen. Het is een uiterst doeltreffende methode ter bestrijding van verouderingstekenen zoals een verslapte huid of rimpels, maar ook tegen imperfecties zoals acne of pigmentvlekken. Het eerste gebruik van microneedling gaat duizenden jaren terug tot de oudheid, toen de techniek al door de traditionele Chinese geneeskunde werd aangewend. Destijds werd microneedling niet enkel geprezen om de gunstige effecten tegen rimpels en littekens, maar de Chinezen waren ook overtuigd van de weldaden die deze methode had voor de algemene gezondheid.

Met deze techniek worden verschillende microperforaties in de huid gemaakt, die microkanaaltjes creëren die tot in de lederhuid doordringen. Daarna volgt een genezingsproces en wordt de synthese van collageen- en elastinevezels op natuurlijke wijze geactiveerd. Deze techniek is onschadelijk, geurloos en heeft geen neveneffecten. Vervolgens ziet men dat de celregeneratie natuurlijk wordt versneld, wat ook wel biofysische (mechanische) stimulatie wordt genoemd. Deze techniek heeft geen enkel schadelijk effect voor het huidoppervlak.

Dankzij de gecreëerde microkanalen absorbeert de huid de actieve bestanddelen die de huid diepgaand doordringen. Dankzij microneedling kunnen de actieve bestanddelen uit serums aanzienlijk méér absorberen. Om ongewenste reacties te vermijden worden serums gebruikt die speciaal gemaakt werden om samen met de microneedling-techniek te gebruiken. Bij celestetic werd het C-EM-gamma speciaal bedacht en ontworpen om met electroporatie en microneedling te werken. Deze serums hebben een hoge dosis actieve bestanddelen die een aanzienlijk effect op de huid hebben. Elk serum pakt een bijzonder probleem aan. De schoonheidsspecialiste doet een beroep op de zoning- of mapping-methode en gebruikt een verschillend serum naargelang de zone van het gelaat om nóg preciezer in te grijpen.

Zoals hierboven uitgelegd zorgen de naalden die gebruikt worden bij microneedling voor de celregeneratie, en collageen- en elastinesynthese. Het antiverouderingseffect van microneedling is dus bewezen. Dit is inderdaad zo omdat collageen ervoor zorgt dat onze weefsels soepel en gehydrateerd blijven. Wat het lichaam betreft kan microneedling zwangerschapsstriemen zichtbaar doen vervagen.

Indicaties:
Verslapping van de huid
Rimpels
Pigmentvlekken, ouderdomsvlekken
Recente en oude littekens
Littekens veroorzaakt door acne
Uitgezette poriën
Imperfecties
Zwangerschapsstriemen
Alopecie, haaruitval, dunner wordende haarlijn
Fronsrimpel of neus-lippenplooi

Resultaten na een microneedling-sessie:
Nauwere poriën
Zichtbaar gladdere en zachtere huid
Zichtbare vervaging van pigment- en ouderdomsvlekken
Vervaagde acnelittekens, resultaat zichtbaar na ongeveer 4 weken na de eerste sessie
Nieuwe haargroei, dichtere haarlijn
Zichtbare impact op rimpels
Minder zichtbare zwangerschapsstriemen

* Bio-LED therapie:

Fototherapie, ook wel fotostimulatie, lichttherapie of fotobiomodulatie genoemd, is een manier waarbij men de huid kan behandelen met behulp van licht geproduceerd door een LED toestel (laser met lichte intensiteit).

Deze techniek werd ontdekt in de jaren 50 in Engeland maar het is pas in de loop van de laatste 10 jaar dat zijn populariteit enorm is toegenomen binnen de medi esthetiek omwille van zijn talrijke toepassingen, zijn goede resultaten en zijn niet invasieve karakter.

Lichttherapie kan perfect gebruikt worden na een gelaatsverzorging zoals microneedling of een chemische peeling. Deze techniek zorgt er namelijk voor dat de huid sneller herstelt. Hoe werkt lichttherapie nu precies?

Een zekere hoeveelheid energie onder de vorm van fotonen wordt geabsorbeerd in de bovenste huidlaag door cellen die energiereceptoren hebben (binnen hun mitochondria). Dit leidt tot verschillende actie-reactie’s met als gevolg, een versnelling van het metabolisme en de celvernieuwing (inclusief de fibroblasten). Deze extra verkregen energie laat toe alle belangrijke cellulaire functies te reactiveren.

Om overtuigd te zijn van de effectiviteit van lichtterapie is het belangrijk om eerst te begrijpen hoe het werkt. De reden waarom onze apparaten zo’n goed resultaat geven is omdat ze een echt effect hebben op de huid en haar cellen. Met het professioneel LED-apparaat voor lichttherapie of fotobiomodulatie van Celestetic kunnen we de behandeling aanpassen met verschillende LED-lampen en dus verschillende functies.

Het blauwe licht heeft een ontstekingsremmende werking op de talgklieren en een antimicrobiële werking op de bacteriën die de huid koloniseren. De blauwe LED is met andere woorden dus ontstekingsremmend. Het wordt vooral gebruikt bij de behandeling van acne en het werkt ook tegen littekens dankzij de zuiverende en helende werking op de lederhuid.

De rode kleur is de zichtbare kleur die het diepst in de opperhuid doordringt. Het stimuleert de fibroblasten en verhoogt de productie van collageen en elastine. Het wordt meestal gebruikt voor zijn werking op rimpels, littekens en striemen (wit en rood). Het verstrakt de poriën van de huid en stimuleert de bloedsomloop. Een behandeling met de rode LED lamp wordt ook wel rood lichttherapie genoemd.

Het heeft een uiterst krachtige ontstekingsremmende en helende werking en stimuleert het celherstel. Het dringt door in de dermis 4 mm diep.

Voordelen

Ideale complementaire behandeling bij alle gelaatsbehandelingen
Vermindert de roodheid post peeling/radiofrequentie met meer dan 65%
Keuze uit: rood, blauw, infrarrood licht
Kalmeert en verzorgt dadelijk zonnebrand en brandwonden
Vermindert de afschilvereringsperiode bij peelings met 55%
Zwakt acne af met 50% en matifiëert de vette huid in twee sessies
Een efficiënt middel om striemen en littekens te vervagen
Vermindert roodheid en chronische ontstekingen
Vermindert haaruitval door alle mogelijke oorzaken (stress, hormonaal, enz…)
Verhoogt de densiteit van het haar met 25% en versnelt de haargroei met 39% (resultaat na 10 sessies)

EEN HEERLIJKE EN ONTSPANNEN BELEVENIS