BIO-LED THERAPIE

Fototherapie, ook wel fotostimulatie, lichttherapie of fotobiomodulatie genoemd, is een manier waarbij men de huid kan behandelen met behulp van licht geproduceerd door een LED toestel (laser met lichte intensiteit).

  • Vermindert de roodheid post peeling/radiofrequentie met meer dan 65%

  • Keuze uit: rood, blauw, onzichtbaar infrarood licht

  • Kalmeert en verzorgt dadelijk zonnebrand en brandwonden

  • Vermindert de afschilvereringsperiode bij peelings met 55%

  • Zwakt acne af met 50% en matifiëert de vette huid in twee sessies

  • Een efficiënt middel om striemen en littekens te vervagen

  • Vermindert roodheid en chronische ontstekingen

  • Vermindert haaruitval door alle mogelijke oorzaken (stress, hormonaal, enz…)

  • Verhoogt de densiteit van het haar met 25% en versnelt de haargroei met 39% (resultaat na 10 sessies)

VEEL GESTELDE VRAGEN

Fototherapie, ook wel fotostimulatie, lichttherapie of fotobiomodulatie genoemd, is een manier waarbij men de huid kan behandelen met behulp van licht geproduceerd door een LED toestel (laser met lichte intensiteit).

Deze techniek werd ontdekt in de jaren 50 in Engeland maar het is pas in de loop van de laatste 10 jaar dat zijn populariteit enorm is toegenomen binnen de medi esthetiek omwille van zijn talrijke toepassingen, zijn goede resultaten en zijn niet invasieve karakter.

Lichttherapie kan perfect gebruikt worden na een gelaatsverzorging zoals microneedling of een chemische peeling. Deze techniek zorgt er namelijk voor dat de huid sneller herstelt. Hoe werkt lichttherapie nu precies?

Een zekere hoeveelheid energie onder de vorm van fotonen wordt geabsorbeerd in de bovenste huidlaag door cellen die energiereceptoren hebben (binnen hun mitochondria). Dit leidt tot verschillende actie-reactie’s met als gevolg, een versnelling van het metabolisme en de celvernieuwing (inclusief de fibroblasten). Deze extra verkregen energie laat toe alle belangrijke cellulaire functies te reactiveren.

Om overtuigd te zijn van de effectiviteit van lichtterapie is het belangrijk om eerst te begrijpen hoe het werkt. De reden waarom onze apparaten zo’n goed resultaat geven is omdat ze een echt effect hebben op de huid en haar cellen. Met het professioneel LED-apparaat voor lichttherapie of fotobiomodulatie van Celestetic kunnen we de behandeling aanpassen met verschillende LED-lampen en dus verschillende functies.

Het blauwe licht heeft een ontstekingsremmende werking op de talgklieren en een antimicrobiële werking op de bacteriën die de huid koloniseren. De blauwe LED is met andere woorden dus ontstekingsremmend. Het wordt vooral gebruikt bij de behandeling van acne en het werkt ook tegen littekens dankzij de zuiverende en helende werking op de lederhuid.

De rode kleur is de zichtbare kleur die het diepst in de opperhuid doordringt. Het stimuleert de fibroblasten en verhoogt de productie van collageen en elastine. Het wordt meestal gebruikt voor zijn werking op rimpels, littekens en striemen (wit en rood). Het verstrakt de poriën van de huid en stimuleert de bloedsomloop. Een behandeling met de rode LED lamp wordt ook wel rood lichttherapie genoemd.

Het heeft een uiterst krachtige ontstekingsremmende en helende werking en stimuleert het celherstel. Het dringt door in de dermis 4 mm diep.
Dit werkt ook anti-ging, helpt haaruitval te bestrijden en stimuleert de bloedcirculatie.

PRIJZEN

1 beurt: € 35

Kuur 10 beurten: (aanbevolen 2x week)
€ 315  i.p.v. € 350
1 beurt in combinatie met een andere behandeling: € 15 – € 25